Fien Masure prijst zich gelukkig bij AG Insurance-NXTG U23

Fien Masure prijst zich gelukkig bij AG Insurance-NXTG U23

Als drieëndertigste bolde Fien Masure over de eindmeet van de Scheldeprijs. Negen seconden achter winnares Lorena Wiebes. Al was haar glimlach na de koers minstens even groot als deze van de Europese kampioene. (fotocredit Wout Beel)

"Het is toch echt zalig om in dit zonnetje te mogen koersen hé" opent Fien Masure, de renster uit Lierde, haar verhaal over de Scheldeprijs op woensdag 5 april 2023. "We hebben er wel wat op moeten wachten. Net daarom zijn we zo opgetogen. Ik kan er ook goed tegen om in dergelijke omstandigheden te fietsen. Alleen jammer dat er zo weinig wind stond. Want dat zou onze kansen groter gemaakt hebben om de spurt te ontlopen."

Eén keer zat er met de Zwitserse Noëlle Rüetschi een ploeggenote van Masure in de ontsnapping. "Noëlle heeft echt wel een goede wedstrijd gereden. Maar gezien de hoge snelheden in het peloton was het onmogelijk om afgezonderd te blijven. Voor de spurt zelf hadden we niet echt een speerpunt. Onze snelste renster Eline Van Rooijen was immers opgehouden door de val enkele bochten voor de finish. Dichter dan de twaalfde plaats van Rüetschi kwamen we dus niet."

(lees verder onder de foto- credit Brent Peeters)
Fien Masure credit Brent Peeters.jpeg (862 KB)

De negentienjarige tweedejaars belofte komt uit voor het AG Insurance-NXTG U23 team. "Het is ondertussen mijn tweede seizoen bij dit team. Vorig jaar was ik lange tijd out met een kaakbeenbreuk die ik opliep in mijn allereerste wedstrijd van het seizoen. Het is uniek om deze kans te krijgen en veel bij te leren. Daar ben ik het team enorm dankbaar."

Eind november nam Masure ook deel aan de X20cross te Kortrijk. Eerder een experiment zo blijkt. "Ik cross enorm graag. Bij de jeugd nam ik in het verleden aan meerdere crossen deel. In Kortrijk wou ik vooral werken aan mijn behendigheid. Dat ging echter niet zo goed. Daarom denk ik dat het in de toekomst vooral bij crosstrainingen zal blijven."

Tekst Lieven Verheyen

Info Scheldeprijs klik hier

Trotse sponsor in het wielrennen

728x90_banner-HD.gif (309 KB)

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!