Jinse Peeters crost in het eigen Mol

Jinse Peeters crost in het eigen Mol

Op vrijdag 23 december 2022 staat de Exact cross Mol op de veldritkalender. Voor Jinse Peeters van het team Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini is dat een 'thuismatch'

"Het is evident dat ik naar de Zilvermeercross uitkijk" zegt Jinse Peeters. "De wedstrijd wordt nagenoeg in mijn achtertuin gereden. Een plaats waar ik al als kind veel tijd doorbracht. Donderdag ben ik desondanks het parcours gaan verkennen. We hebben dit seizoen nog maar zelden op zand gereden. Dat gevoel wou ik toch nog even in de benen hebben."


Familie en vrienden

De voorbije jaren was het vaak nat en koud op de dag van de cross in Mol. Het lijkt er op dat het ook dit jaar weer van dat zal zijn. "De weersomstandigheden zijn de Molse organisatoren inderdaad opnieuw niet gunstig. In tegenstelling tot de voorbije jaren is er nu wel een tent voorzien. Zeker gezien de deelname van de drie tenoren bij de mannen wordt er een massa volk verwacht. Hopelijk zijn de meesten daarvan ook aanwezig tijdens onze wedstrijd. Gezien de vele familieleden en vrienden zal de adrenaline bij mij in elk geval warm aanvoelen."

(lees verder onder de foto)
BOO_0279 Jinse Peeters.jpg (934 KB)

De 23-jarige Kempense zal ook volgend seizoen uitkomen voor Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini. En daar heeft ze zo haar redenen voor. "Het zal mijn derde seizoen bij dit team worden. De onderlinge band met de rensters is zeer goed. We kunnen elkaar naar een hoger niveau tillen. Ik combineer het fietsen hier met mijn studies Orthepadogie. Op dit moment zit ik trouwens in de blokperiode. Gelukkig maar want de periode rond Kerst en Nieuwjaar is in de cross drukbezet. De tijd die me verder rest gaat naar de boeken."

Over haar seizoen en vormpeil is Peeters zeker tevreden. "Ik heb al wel wat stappen gezet de laatste tijd. En er is volgens mij nog veel progressie mogelijk. Niet vergeten dat ik drie seizoenen verloren zag gaan door diverse blessures. Hopelijk blijf ik de komende jaren van die tegenslagen gespaard."

Exact cross Mol

Mede doordat het op zaterdag kerstavond is, wordt de Zilvermeercross dit jaar al op vrijdag gereden. De juniores starten hun wedstrijd om 14u45. De dames, met thuisrijdster Jinse Peeters, mogen vanaf 16u15 hun kunsten tonen. De heren, met de drie musketiers Wout Van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock, beginnen om 17u30 aan hun wedstrijd.

Info Exact cross Mol klik hier

Fotocredits TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!