Ineos Grenadiers versterken zich met Pauline Ferrand-Prévot

Ineos Grenadiers versterken zich met Pauline Ferrand-Prévot

Pauline Ferrand-Prévot zal vanaf 2023 de kleuren van de Ineos Grenadiers verdedigen. De veelvoudige wereldkampioene wordt dus een teamgenote van o.a. Tom Pidcock. Er wordt ook vermeld dat de 30-jarige talentvolle Française binnenkort het veld in zal duiken ...


Enkele dagen terug won Pauline Ferrand-Prévot de allereerste wereldtitel gravel en schreef ze daarmee wederom geschiedenis. Immers realiseerde de talentvolle Française anno 2015, op 23-jarige leeftijd, al iets uniek, door wereldkampioene te worden in het veld, op de weg en de mountainbike bij elite dames. Ze mocht dit jaar maar liefst vier keer op het hoogste schavotje om een nieuwe regenboogtrui aan te trekken > MTB shorttrack, MTB marathon , MTB XCO en dus ook Gravel.

Een blik terug en vooruit van Pauline : “Het belangrijkste doel van het seizoen was om wereldkampioen te worden in Les Gets. Ik wilde mezelf bewijzen dat ik in mijn thuisland kon winnen, met de bijhorende druk en media-aandacht die dat met zich meebrengt. Vanwege de Olympische Spelen van Parijs in 2024 was dat een belangrijke test voor mij, en het ging perfect. Ik had mijn hele familie daar, dus het was echt gaaf om voor hen allemaal te winnen. Ik heb nu vier wereldtitels in één jaar gewonnen en daar ben ik heel blij mee!”

Cyclocross

“Ik voel me momenteel nog steeds super goed en ben erg gemotiveerd, dus ik kijk ernaar uit om in november opnieuw te beginnen met veldrijden en te proberen Europees kampioen te worden in Namen. Daarna neem ik een kleine pauze en dan wil ik weer gaan veldrijden en in de beste conditie zijn voor dat WK." (nvdr in Hoogerheide 2023)

Olympisch goud

Er is een tweejarig contract ondertekend door beide partijen en bij de Ineos Grenadiers willen ze Ferrand-Prévot ondersteunen richting een groot doel, de Olympische Spelen 2024 in Parijs. "Dat de Spelen in Parijs doorgaan, is iets groots voor mij. Ik wil het beste uit mezelf halen voor het thuisfront en dat zal mijn hoofddoel zijn de volgende twee jaar. Een Olympische gouden medaille is de enige die nog ontbreekt op mijn palmares. Dat heeft mee bepaald om te beslissen dit avontuur met de INEOS Grenadiers aan te vatten.", aldus Pauline Ferrand-Prévot

Fotocredits Red Bull Content Pool / Bartek Wolinski




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!