Van der Poel is ziek en start niet in de Omloop

Van der Poel is ziek en start niet in de Omloop

Mathieu van der Poel zal zaterdag niet aan de start verschijnen van de Omloop Het Nieuwsblad. Hij is ziek. Dat laat het team Alpecin-Fenix weten.

"Van der poel keerde met ziektesymptonen terug van de Volta Oa Algarve en is sinds de nacht van woensdag op donderdag geveld door griep en hoge koorts.", laat zijn team weten.

Hoelang Mathieu van der Poel aan de kant zal staan is niet duidelijk. Ook de geplande verkenning van de Ronde van Vlaanderen volgende week maandag komt mogelijks in het gedrang. En de wereldkampioen veldrijden is niet de enige van Alpecin-Fenix die buiten strijd is. Ook Sacha Modolo komt door griep niet aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne en Oscar Riesebeek staat aan de kant met een enkelblessure. 

In de selectie voor de Omloop wordt Van der Poel vervangen door Floris De Tier, vorige week nog winnaar van het bergklassement in de Ruta del Sol. Dries De Bondt neemt de plaats in van Sacha Modolo voor Kuurne-Brussel-Kuurne, Roy Jans vervangt dan weer Oscar Riesebeek. 

Selectie Omloop Het Nieuwsblad: Floris De Tier – Petr Vakoc – Dries De Bondt – Kristian Sbragali – Senne Leysen – Otto Vergaerde – Scott Thwaites

Selectie Kuurne-Brussel-Kuurne: Tim Merlier – Jonas Rickaert – Dries De Bondt – Kristian Sbaragli – Roy Jans – Otto Vergaerde – Alexander Krieger

Gisteren kwam het nieuws dat Wout van Aert, hoewel niet voorzien, toch zal deelnemen aan de Omloop Het Nieuwsblad (lees hier). Met bovenstaand gegeven krijgen we dan jammer genoeg toch niet beide tenoren uit het veldrijden te zien in de Vlaamse openingsklassieker. 

Fotocredit TFoto




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!