Ferrand-Prévot en Van der Poel winnen in Val di Sole

Ferrand-Prévot en Van der Poel winnen in Val di Sole

Pauline Ferrand-Prévot en Mathieu van der Poel hebben op zondag in het Italiaanse Val di Sole de World Cup MTB/XC0 gewonnen. Twee toppers die hun talent ook al bewezen op de weg en in het veld.

Bij elite dames voerde Pauline Ferrand-Prévot meteen de forcing en wist afstand te nemen van haar concurrentes. De Franse kampioene leek te soleren naar de zege maar Europees kampioene Jolanda Neff reed richting het slot van de wedstrijd tot bij de koploopster. In elkaars spoor gingen de twee toppers de laatste ronde in en spurtten voor de overwinning. Daarin toonde Pauline Ferrand-Prévot zich de snelste en kunnen we stellen dat ze na een lange periode out te zijn geweest (lees hier) weer helemaal top is. Olympisch kampioene Jenny Rissveds finishte als derde. (fotocredits Michele Mondini / Val di Sole Bike Land)



Finaal de sterkste

Nino Schurter, Mathias Flückiger en Mathieu van der Poel vormden zo goed als van start tot finish de kopgroep. Door versnellingen van de andere twee moest Schurter, hoewel specialist op dergelijk parcours, af en toe wat terrein prijsgeven. Maar uiteindelijk gingen ze samen de laatste ronde in. Door een stevige versnelling van Van der Poel moest finaal Schurter de rol lossen en even later ging het ook te snel voor Flückiger. En zo reed de kersverse Europese kampioen MTB in Val di Sole naar zijn twee wereldbekerzege. Vrijdag pakte hij er ook al zijn 4de overwinning van dit MTB-seizoen in de Short Track (lees hier)

 fotocredit Mauro Mariotti / Val di Sole Bike Land

"Het was een lastige wedstrijd vandaag.", zei Van der Poel. "De steile stukken zijn niet meteen mijn specialiteit maar een natuurlijk parcours als dit is goed en ik genoot van de afdalingen. Het gevoel zat goed en ik kon Schurter en Flückiger bijblijven op de lastigste klimstukken." Nino Schurter blijft leider de World Cup met 1390 punten. Van der Poel staat tweede met 1274 ptn en Avancini derde met 1165.

Regenboogtrui MTB in Albstadt 2020

Of hij nog geen spijt heeft van de keuze voor het WK op de weg in plaats van MTB? "Het was een moeilijke keuze. Ik wou dat ik beide kon doen.", antwoordt Mathieu. "Ik denk dat ik volgend jaar de regenboogtrui MTB in Albstadt als doel zal stellen. En misschien ook in 2021 in Val di Sole maar ik weet nog niet wat ik zal doen na de Olympische Spelen.", aldus multitalent Van der Poel.

Mathieu van der Poel gaf eerder al aan dat de Olympische Spelen in Tokyo volgend jaar in de zomer het grote doel is (lees hier). Vermits omwille van die Spelen het WK MTB/XCO naar voor is geschoven op de kalender, lijkt de planning te kunnen matchen.

Bron reacties: Val di Sole Bike Land




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!