Mathieu Van der Poel zet meteen de toon in Meulebeke

Mathieu Van der Poel zet meteen de toon in Meulebeke

Mathieu Van der Poel start zijn veldritseizoen al meteen met een overwinning. De kopman van Corendon-Circus kreeg het wel niet cadeau van een jagende Wout van Aert, die tweede werd. Quinten Hermans finishte als derde.

Mathieu Van der Poel nam van bij de start meteen de kop. Maar het was Marlux-Bingoal die als eerste ging aanvallen en dat leidde ertoe dat Eli Iserbyt, Quinten Hermans, Wout van Aert en Mathieu Van der Poel met vier voorop kwamen.

Voor Van der Poel kon het blijkbaar nog wat sneller. De Europese kampioen sloeg een kloof van een tiental seconden maar ook niet meer. Vooral Wout van Aert, met in zijn spoor Iserbyt en Hermans, bleef stevig doorgaan achter Mathieu. Eli moest als eerste de rol lossen maar finishte knap als vierde. Quinten hield het net iets langer vol en werd derde. Hoewel het tijdsverschil niet zo groot was, leek Van der Poel toch tot in de laatste ronde alles onder controle te hebben en won hij bij zijn eerste optreden meteen de wedstrijd. Een strijdvaardige Wout van Aert finishte kort na hem als tweede.

“Ik ben heel blij dat ik hier mijn seizoen kan starten met een overwinning”, legt van der Poel uit. “Het was heel warm en dat maakte de cross lastiger dan verwacht. Het was niet makkelijk om mijn voorsprong te verdedigen. Ik zat echt op de limiet, maar het lukte omdat ik hier een parcours terugvond dat me lag. Ik voel dat ik in orde ben, maar ik heb mijn niveau van vorig jaar nog niet bereikt. Daarvoor heb ik nog wat crossritme nodig.” , aldus Van der Poel, die in Meulebeke voor het derde jaar op rij wint.

Foto© Veldritkrant / Tekst Bart D

Vind de volledige uitslag via de kalenderpagina




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!