En daar is ook wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot

En daar is ook wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot

Goed nieuws voor het damesveldrijden. Wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot maakt binnenkort haar opwachting. Ze staat alvast op de deelnemerslijst in Essen, Overijse, Francorchamps, Diegem en Loenhout. Wellicht komt daar nog Namen en Heusden-Zolder bovenop.

De Française Pauline Ferrand-Prévot, die begin dit jaar in Tabor de wereldtitel pakte door Sanne Cant nipt af te houden en ook regerend wereldkampioen mountainbike is, focust op het Olympische Spelen in Rio. Dat zou betekenen dat we deze winter geen regenboogtrui in het veld zouden zien, werd ons lange tijd verteld.

Daar is dus niets van aan. Integendeel, na haar slopende zomer nam de 23-jarige Française een paar weken rust, maar ondertussen is ze al volop opnieuw aan het trainen. En binnenkort duikt ze het -Vlaamse- veld in. Ferrand-Prévot zakt begin december naar ons land af om achtereenvolgens de wedstrijden in Essen (5 december), Overijse (6 december), Francorchamps (13 december), Diegem (27 december) en Loenhout (29 december) te betwisten.

Extra regenboogtrui

Tussendoor zal ze wellicht ook van de partij zijn in de wereldbekermanches van Namen (20 december) en Heusden-Zolder (26 december). Goed nieuws dus voor de kwaliteit van het damesveldrijden. En leuk dat we binnenkort -naast Mathieu van der Poel die zondag in Koksijde hervat- nog een tweede regenboogtrui te zien krijgen. Tot op vandaag zagen we immers nog geen regerende wereldkampioen in actie.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!