Zijn uitzendrechten Superprestige op onrechtmatige manier toegekend?

Zijn uitzendrechten Superprestige op onrechtmatige manier toegekend?

Komt de Superprestige binnenkort opnieuw op een open net? Of komt er een bied-procedure? Dat zijn de twee mogelijkheden die het regelmatigheidscriterium heeft na een klacht van Proximus, bijgetreden door Mobistar. We weten het binnen een maand. Al gaat het hier om een voorlopige maatregel, in afwachting van de resultaten van een onderzoek ten gronde.

Het hing al even in de lucht. Dat Telenet een vijfjarige overeenkomst tekende bij de Verenigde Veldritorganisatoren, zonder dat andere daar kans toe hadden, viel bij de concurrentie niet in goede aarde. Proximus diende klacht in, Mobistar sprong bij. En vandaag viel er een -weliswaar voorlopig- uitspraak.

Die wordt omschreven in een persbericht, uitgaande van het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit. Die besliste dat er een inbreuk op de mededingingsregels 'zou kunnen zijn' en legt de Superprestige voorlopig een keuze voor. Binnen de maand moeten de Verenigde Veldritorganisatoren kiezen tussen:

1. het schorsen van de exclusiviteit van de rechten tot er een eindbeslissing is. In deze optie moeten de zendrechten aan redelijke voorwaarden worden aangeboden aan andere geïnteresseerden.

2. het organiseren van een transparante en niet-discriminerende bied-procedure voor het toekennen van deze rechten voor de periode vanaf het einde van dit seizoen tot er een eindbeslissing is.

Voorlopige maatregelen

Deze beslissing betreft alleen het nemen van voorlopige maatregelen en loopt niet vooruit op de beslissing die later na het afronden van het onderzoek ten gronde genomen kan worden over het al dan niet bestaan van een inbreuk, staat ook nog vermeld in het persbericht.

Complexe materie met andere woorden. De Superprestige is nu aan zet om één van beide mogelijkheden te kiezen. Benieuwd of andere zenders interesse tonen...

In afwachting worden zowel de wedstrijden van Ruddervoorde als Gavere zoals voorzien op Sporza uitgezonden.

Tekst: NicoDick



Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!