BAS laatste strohalm voor Meeusen, Wellens en Sweeck

BAS laatste strohalm voor Meeusen, Wellens en Sweeck

Tom Meeusen, Bart Wellens en Laurens Sweeck trekken, met goedkeuring van de Belgische Wielerbond naar het BAS. Daar valt morgenavond een beslissing of een eventuele selectie van het trio voor de WB in Hoogerheide én het WK in Tabor kan tegengehouden worden.

Zonet liep een persbericht van de Belgische Wielerbond binnen. Om het kort samen te vatten: Meeusen, Wellens en Sweeck trekken -met goedkeuring van de KBWB- naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), waar morgenavond om 20 uur een spoedzitting plaatsvindt. Maar zelfs als de drie gelijk krijgen, is de zaak nog niet van de baan. Want het BAS kan alleen beslissen of ze al dan niet geselecteerd mógen worden.

Concreet: Als het BAS hen gelijk geeft, zit de KBWB met een nieuw probleem: selecteren ze Meeusen (wat ze verplicht zijn in dat geval, want Meeusen maakt deel uit van de Belgische top 3 van de UCI-ranking en moét dan geselecteerd worden voor een WK!), dan moet wellicht Tim Merlier of Gianni Vermeersch sneuvelen. En daar zal Jurgen Mettepenningen en één van beide renners dan weer niet al te opgetogen mee zijn.

Extra problemen

Hetzelfde geldt voor de U23-selectie. Als de KBWB dan beslist om Laurens Sweeck alsnog te selecteren (wat niet meer dan logisch zou zijn), sneuvelt ook daar een andere Belgische belofte. Maar zo ver zijn we dus nog niet: eerst morgenavond afwachten.

Maar één ding staat vast: als het BAS zegt dat de beslissing om de drie uit de préselectie te weren onterecht was, heeft de Wielerbond zich behoorlijk in nesten gewerkt. Want, extra probleem: in principe kunnen alleen renners die als reserve zijn doorgegeven aan de UCI (Internationale Wielerunie), de plaats van de effectieven innemen...

Aanvullende PV's

"Het dossier Tom Meeusen werd door het Vlaamse anti-dopingagentschap nog steeds niet integraal overgemaakt aan de KBWB, die bevoegd is voor dit dossier", zo klinkt het verder in het persbericht. "Dit geldt eveneens voor het dossier van renner Bart Wellens. Zeer recent heeft de bondsprocureur op zijn verzoek van het gerecht zelf uit het dossier dokter Mertens wel nog enkele aanvullende PV's met betrekking tot die renners ontvangen."

"Naar aanleiding van deze nieuwe informatie zullen de renners in kwestie opgeroepen worden om te verschijnen voor de disciplinaire commissie van de KBWB bevoegd inzake doping. Het dossier van renner Laurens Sweeck is de bevoegdheid van NADO-Vlaanderen. De KBWB hoopt dat hier eveneens zo vlug mogelijk de nodige stappen gezet kunnen worden."


Foto: Logo BAS




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!