Pascal Eenkhoorn verlaat jongerenploeg van BKCP-Powerplus

Pascal Eenkhoorn verlaat jongerenploeg van BKCP-Powerplus

Het juniorentalent Pascal Eenkhoorn verlaat Enertherm-BKCP. De 17-jarige Nederlander hangt ook de crossfiets aan de haak en focust vanaf nu vol op de weg. Dat stuurde hij deze morgen de wereld in via Facebook en Twitter.

Alweer gaat een buitenlands talent verloren in het veldrijden. Twee jaar geleden trok Enertherm-BKCP de talentvolle Nederlander aan, waarna die zich als nieuweling profileerde tot een raspaardje. De ondertussen 17-jarige Eenkhoorn verteerde in het veld iets moeilijker de stap naar de junioren, maar bewees naar het einde van het seizoen toe toch uit het goede hout gesneden te zijn. Zo werd hij zowel in de wereldbekermanches van Rome als Hoogerheide fraai vijfde. Dit seizoen -als tweedejaarsjunior- won hij al de wedstrijd in 's Hertogenbosch, werd hij 6de in Gieten en 9de in Valkenburg.

Maar het was al langer duidelijk dat Eenkhoorn ook op de weg prima uit de voeten kan. Zo won hij de voorbije zomer een paar mooie wedstrijden, en deed hij ook in het zwaardere werk mee met de toppers. Een paar weken geleden maakte hij ook nog deel uit van de Nederlandse selectie op het WK in Ponferrada. Toch komt zijn beslissing voor de buitenwereld wat onverwachts aan. "Zelf twijfelde ik al een tijdje", aldus Eenkhoorn. "Maar nu heb ik de knoop definitief doorgehakt."




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!