Meeusen ook trefzeker in Eeklo, Van der Poel pakt eerste profzege in Heerlen

Meeusen ook trefzeker in Eeklo, Van der Poel pakt eerste profzege in Heerlen

Tom Meeusen pakte dit weekend de dubbel. Nadat hij gisteren in Middelkerke al won, was hij vandaag ook de beste in Eeklo, voor Michael Vanthourenhout en Wout Van Aert. Mathieu van der Poel pakte zijn eerste profzege in het Nederlandse Heerlen.

Meeusen moest in Eeklo tot diep in de finale het gezelschap dulden van Michael Vanthourenhout. Samen trokken de twee de slotronde in, terwijl Wout Van Aert volgde op een twintigtal seconden. In die slotfase trok Meeusen het laken naar zich toe.

Sven Nys speelde in Eeklo geen rol van betekenis. Voor het eerst dit seizoen moest Nys zowaar zijn ploegmakker Sven Vanthourenhout voor zich dulden. De West-Vlaming bevestigde daarmee zijn progressie van de voorbije weken en finishte vierde, vóór Toon Aerts, die de top vijf volmaakte.

Wereldkampioen Thijs Aerts won de voorafgaande juniorenwedstrijd, terwijl Thijs Wolsink de beste was bij de nieuwelingen.

Eerste profzege voor Van der Poel

In Heerlen stond geen maat op Mathieu van der Poel. De eerstejaarsbelofte snakt al een paar weken naar het einde van het seizoen, maar in extremis kan het Nederlands toptalent zijn eerste jaar bij de beloften dus opsmukken met een zege bij de profs. In en rond de Helleput reed hij vrij snel weg van de concurrentie, waaronder toch niet de minsten: Kevin Pauwels, Niels Albert, Lars van der Haar, Rob Peeters, om maar die te noemen.

Thijs van Amerongen zou uiteindelijk tweede finishen, vóór Rob Peeters. Kevin Pauwels kampte met rugpijn en moest vrede nemen met een elfde plaats. Niels Albert speelde nooit een rol van betekenis en staakte vroegtijdig de wedstrijd.

Bij de dames haalde Helen Wyman het voor Nikki Harris en Sanne Cant.



Foto: Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!