Geen verrassingen bij jongeren en dames in Hamme-Zogge

Geen verrassingen bij jongeren en dames in Hamme-Zogge

Weinig verrassingen in de afwachtingswedstrijden in Hamme-Zogge. Thijs Wolsink, Nikki Harris, Yannick Peeters en Mathieu Van der Poel waren respectievelijk de beste in de nieuwelingen-, dames-, junioren- en beloftenwedstrijden.

 

De Nederlander Thijs Wolsink en Belgisch kampioen Alessio Dhoore domineerden de nieuwelingenwedstrijd in de Hamse akkers. In de slotfase toonde het Arta-Deschachttalent Wolsink zich de sterkste. Jarno Liessens won het duel voor de derde podiumplaats van Jappe Jasper en Tijl Pauwels.

 

In afwezigheid van Helen Wyman -de Europese kampioene last een crossvrij weekendje in- mocht Nikki Harris met de overwinning in de dameswedstrijd naar huis. De Britse verdween nooit helemaal uit het vizier van Sanne Cant en Sophie de Boer, maar bleef toch buiten schot. Cant won het sprintje voor de tweede plaats van De Boer, terwijl Ellen Van Loy en Pavla Havlikova de top vijf volmaakten.

 

Peeters blijft winnen

 

Yannick Peeters blijft zijn goede vorm etaleren in de juniorencategorie. Hij haalde het van Superprestigeleider Thomas Joseph en Kobe Goosens. Opmerkelijk was de opgave van wereldbekerleider Eli Iserbyt. De West-Vlaamse eerstejaars kwam onder meer een paar keer ten val en reed lek. "Absoluut geen goed gevoel vandaag", reageerde hij via een tweet.

 

Mathieu van der Poel was de sterkste in de beloftenwedstrijd. Na zijn zilveren plak op het EK in Mlada Boleslav van vorige zondag, zette de de jongste van de broers orde op zaken in Hamme-Zogge. Wout Van Aert en Gianni Vermeersch mochten mee op het podium. Ook wereldkampioen Mike Teunissen speelde lange tijd een hoofdrol, maar viel in de slotfase terug na materiaalpech.

 

Op onze kalenderpagina kunt u terecht voor alle info en uitslagen...

 

Foto: copyright Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!