Meeussen of Cortjens!? Of schaduwfavoriet?

Meeussen of Cortjens!? Of schaduwfavoriet?

Witse Meeussen en Ryan Cortjens verdeelden de afgelopen weken de prijzen in het nationale en internationale juniorenveldrijden. Zullen zij ook de twee mannen zijn die het Belgisch kampioenschap kleuren

Schuine kanten. Een modderstrook of drie. Het belooft volgens kenners een kampioenschap voor mannen met een zware motor te worden. Logischerwijs zou dat betekenen dat de tweedejaars een streepje voor moeten hebben dit jaar.

“Hopelijk blijft het regenen, dan is de omloop nog meer op mijn maat”, vertelde Ryan Cortjens, die de algemene verwachting bevestigt. “Samen met Witse kan ik de beste resultaten voorleggen. Ik verwacht dan ook een strijd tussen ons. Maar vergeet ook Thibau Nys niet.”

Cortjens verscheen veel aan de start de afgelopen weken, terwijl de andere favoriet Witse Meeussen (foto rechts© TFoto-Wouter Toelen) het wat rustiger aan deed. “Een BK is altijd belangrijk, dus uiteraard heb ik mijn trainingen en programma daarop aangepast", liet Meeussen optekenen. "Zelf reed ik in Kruibeke nog nooit, dus dat is even afwachten.”

Andere?

Zaterdag staan er zestig junioren aan de start. Uiteraard zijn er meer junioren die mee kunnen spelen. Denk maar aan het eerstejaarsduo van het AA Drink Jongerenteam, Ward Huybs en Thibau Nys (foto links© TFoto-Wouter Toelen) . “Voor het podium zijn er nog meer kanshebbers, denk bijvoorbeeld ook maar aan Wout Vervoort', vulde Huybs aan. " Het zou nog weleens spannend kunnen worden voor de podiumplaatsen.”

Tekst: Brecht Toelen / Foto: ©TFoto-Brecht Toelen

Vind info van het BK veldrijden 2019 in Kruibeke

op zaterdag klik
op zondag klik




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!